BLOG 8


Forrige side: Hvedebrød i gryde Næste side: Hvedebrød i gryde


Kæmpeporesvamp


Jeg var en formiddag i dejligt sensommervejr på svampejagt i Store Dyrehave. Jeg fandt tre flotte Carl Johanssvampe og denne kæmpeporesvamp (Polýporus gigantéus, vægt godt og vel 1 kg):

poresvamp_1

poresvamp_2

Svampen voksede på foden af et bøgestød. Jeg så, at svampekødet var trevlet ligesom rigtigt kød, da jeg skar den af stokken. Svampen så meget imponerende ud med "blade" som på en grøntsag, så jeg tog den med hjem for at smage på den.

kæmpeporesvamp

Til min frokost stegte jeg et par små stykker, som jeg dryssede med salt og peber. Stor var min overraskelse, da det viste sig, at svampen med lidt god vilje smagte som okse og havde nogenlunde samme konsistens som en mør bøf. Svampen på panden lignede faktisk en stegt bøf, hvilket måske har haft en vis betydning for smagsoplevelsen. "Stænglerne" var lidt vanskeligere at tygge, men seje partier kan man jo også støde på i en rigtig oksebøf.

madbord

Sammen med et surbrød, som jeg bagte i gryde om eftermiddagen, er her dejlige madvarer til flere dages fortæring.

Del på facebook


Forrige side: Hvedebrød i gryde Næste side: Hvedebrød i gryde


BLOG 8